At være tyk er kun et problem, hvis det gøres til et problem

At være tyk er bare en anden måde at have en krop.

Tykke mennesker kan være sunde. Tykke mennesker kan være usunde. Tynde mennesker kan være sunde. Tynde mennesker kan være usunde. Sundhed er en privat sag, som ingen andre skal blande sig i.

Tykke mennesker kan være professionelle atleter og maratonløbere. Tykke mennesker kan være inaktive af forskellige årsager (årsagen kommer ingen andre ved). Tykke mennesker kan have et hvilket som helst niveau af aktivitetsudfoldelse – du kan ikke vide hvilket niveau baseret på en persons kropsform eller størrelse.

Det farlige og usunde ved at være tyk er den gennemsyrende diskrimination, som tykke mennesker udsættes for. Alt fra at blive råbt ad på gaden - til at blive udsat for had online - til at blive udsat for ydmygende og ubrugbar bekymring, råd eller vrede fra familie, venner, kolleger og partnere er farligt og usundt.

Diskrimination handler om at opretholde hierarkier, undertrykkelse og magtstrukturer. Vi har alle forskellige kropslige vilkår og alle mennesker fortjener respekt.

Ønsker man at vide mere om sundhed uanset størrelse, vil vi anbefale Linda Bacons fremragende bog: Health At Every Size (2008). Eller find Dr. Linda Bacon på YouTube, f.eks. i denne video: https://www.youtube.com/watch?v=6CgDbM-vyh0

FedFront kæmper for ligeværd for alle uanset størrelse eller form.