Vi har ikke noget at gøre med filmen "Fat Front"

Som mange af jer har bemærket, er der en ny dansk/nordisk dokumentar på vej til at ramme biograferne i oktober. Den bliver også til en TV-serie, som vil køre på TV2. Den hedder "Fat Front".

Det er en en fortælling om kropspositivitet / body positivty med mange fine elementer. Og vi synes, at alle, som har lyst til at se den, endelig skal se den.

Det er ikke en tykaktivistisk film. Og den har intet med FedFront at gøre. Det er en logisk konklusion, som man drager, at filmen handler om os, eller at vi har lavet filmen.

FedFront er ikke med i Fat Front og har ikke haft noget med indholdet at gøre. Og vi er kede af og vrede over, at de har valgt en titel, som folk forbinder med os og vores aktivistiske virke.

Læs her om FedFront og Malmö Fat Front, som begge understreger, at vi intet har med filmen at gøre.

TØJBUTIKKER

Vi anbefaler disse online tøjbutikker - desværre er to af dem i USA, hvilket ikke er optimalt med porto og andre udgifter - men der er ikke mange andre muligheder hvis man er meget tyk.

ASOS går op til 6XL i konventionelt forstået maskulint tøj og str. 60 i konventionelt forstået feminint tøj.

Torrid går fra US-størrelse 10-30, så altså op til hvad der svarer til str. 60. Og henvender sig til et konventionelt forstået kvindeligt publikum.

Universal Standard går op til str. US 40, hvilket svarer til str. 70 på dansk og er henvendt til at en konventionelt forstået kvindelig kundekreds.

Dressmann har en butik i Fisketorvet Shopping Center, hvor man kan prøve tøj i op til 9XL. Det er konventionelt forstået maskulint tøj.

Og tyske Ulla Popken, som udover undertøjet, laver konventionelt forstået feminint tøj i størrelser, der oftest kommer over 60, men det er ikke alle beklædningsstykkerne, som går op i str. 74/76.

Hvilke butikker online og IRL vil I anbefale?

/Dina

MENSTRUATIONSUNDERBUKSER

For cirka fem år siden blev de første menstruationsunderbukser lanceret. Som mange andre synes jeg det lød helt fantastisk, både ift. komfort og miljø og var helt klar til at skaffe mig et par stykker af dem. Det viste sig dog hurtigt, at de kun var til tynde menstruerende mennesker. Først i år har jeg fundet et mærke som laver dem op til størrelse 6XL. Det er selvfølgelig stadig ikke godt nok, men det er et skridt på vejen mod inklusion og meget bedre end andre brands.

Bruger du op til størrelse 6XL kan du købe din menstruationsunderbukser hos Modibodi.

/Emma

Udendørstøj

Udendørstøj - til tykke kroppe i de største størrelser er virkelig svært at finde!

Hvis du godt kan lide at prøve tøjet på inden du køber det, er det desværre ikke muligt med tøj, som går over en størrelse 56. Men du kan ofte finde regntøj op til 56 i Venus & Mars XL.

Tøjeksperten: STORE ROBERT har størrelser op til størrelse 8xl - men konvetionelt herretøj passer jo ikke på alle kroppe.

Det ikke til at opstøve gummistøvler til meget brede lægge. Måske kan du finde en gummistøvlet, som er bred nok til din fod - hvor regnen altså hurtigt kan finde vej ned i hvis man er ude i silende regn hele dagen!

Havsvømmere iklæder sig med fordel en tynd svømme-wetsuit, men de findes ikke i store størrelser.

Man kan hurtigt komme til at søge forgæves på nettet - og hvis man er heldig, findes det i USA - hvilket bliver dyrt i porto og told og næsten umuligt i forhold til at skulle bytte noget.

Det er åbenbart umuligt for firmaerne bag udendørstøj og aktivitetstøj at forestille sig, at tykke mennesker kan have behov for tøj til enten udendørs arbejde eller hobbies.

/Dolle og Dina

Tykke mennesker diskrimineres også på arbejdsmarkedet

Det er ekstremt stigmatiserende ikke at have samme adgang til tøj, sko, støvler, handsker m.m. som ikke-tykke mennesker.

Besværet med at finde tøj stiger naturligvis - ligesom al anden modstand - når man er small-tyk, big-tyk, super-tyk, infinity-tyk.

Når man i forvejen diskrimineres på jobmarkedet, i sundhedssystemet, datingverdenen osv. pga. tykheden i sig selv, bliver det ikke bedre af at man har svært ved eller slet ikke kan finde tøj.

Læs her om diskrimination på arbejdsmarkedet, som skyldes mange tykfobiske faktorer, og jo også hænger sammen med manglen på adgang til tøj.

/Dina

Tykke mænd i modebranchen

Læs her om tykke mænd i modebranchen og den tykfobiske modstand, de møder. Interviewet med designere, model og en PR-person er skrevet af en tyk journalist, som selv har oplevet sin del af modeverdenens tykfobi:

>> As a 350 pound, 6’2” fashion journalist, I’ve faced my share of insulting episodes. My first bitter taste of the industry came while covering fashion week at 19, when a well-known designer interrupted me during an interview, put his hand over my microphone and said, “You know, you’d be gorgeous if you lost 80 pounds. Try Weight Watchers, I’m telling you.” At 21, I landed my first front row seat at fashion week; while taking my seat on the bench, I noticed a front row regular eyeing me and the seat next to me. Shaking her head in disgust, she left and returned with the brand’s PR person, who then asked me to leave my chair. When I showed her my invite and asked why, she made a hand gesture suggesting the size of my stomach, as if she were clutching an invisible beach ball. <<

Hvis det vitterligt var rigtigt at udbud og efterspørgsel tilpasser sig det frie marked, så ville der være meget mere tøj i større størrelser

Det er ønsket om holde tykheden udenfor modeindustrien (og samfundet), der gør, at vi ikke har særlig meget at vælge mellem.

Det skal nævnes, at der de senere år er kommet et lidt større udbud for small-tykke og big-tykke (str. ca. 46/48-52/54). Alt i mens er udbuddet for super-tykke (ca. str 56/58/60) stadig meget begrænset og for infinity-tykke (ca. str. 60+) er det fortsat nærmest ikke-eksisterende. Det kan f.eks. være helt umuligt at finde undertøj eller en vinterjakke når man er infinity-tyk!

Graden af strukturel undertrykkelse er altså også her markant større jo tykkere man er.

Samtidig ser vi dog også, at de mærker der udvider deres sortiment til måske 48, 52 eller 54, næsten kun udbyder disse størrelser online. Der er derfor fortsat meget begrænsede muligheder for small- og big-tykke for at gå i en fysisk butik og prøve tøj på, det er næsten umuligt for super-tykke og helt umuligt for infinity-tykke! Det er selvfølgelig også tykfobisk og har samme baggrund som det med udbuddet: De her brands vil ikke forbindes med tykke mennesker, da de mener det vil ødelægge deres brand.

Emma & Dina

SKO

Det kan være rigtig svært at finde sko som tyk.

Da udvalget er så begrænset, kender vi desværre mange tykke mennesker der ser sig nødsagede til at købe sko der er er et eller to numre for store for at kunne passe dem i bredden. Det resulterer selvfølgelig i at man må gå rundt i sko der er "for lange". Det er der vel næppe nogen fysioterapeuter mv., der kan anbefale.

Udvalget er stadig ikke fantastisk, så listen af anbefalinger herfra bliver ikke lang og består kun af online-butikker:
Clarks Shoes er så vidt vi ved det eneste deciderede skomærke der har et større udvalg af sko i wide fit.
ASOS har et OK udvalg af wide fit-sko i den billigere ende - både deres eget design og andre mærker.
Zalando tilbyder et fint udvalg wide fit-sko i forskellige prisklasser.

Vi har hørt, at det er blevet mere tilgængeligt at få sine sko skræddersyet. Er der nogle af jer der har gode erfaringer med det?

Og er der skomærker/-butikker vi har overset?

/Emma

Underbukser

Mange tykke mennesker kan ikke købe undertøj i Danmark. Man er heldig, når man finder op til str. 54 i nogle butikker. Men som f.eks. i Føtex er kvaliteten blevet så lav efter de har indført deres prisbasker-koncept, at der i praksis bliver tale om engangsunderbukser, der ikke holder til at blive vasket mere end et par gange.

Ulla Popken, som er en tysk kæde, sælger mange forskellige typer underbukser op til størrelse 74/76. Vi kender ingen andre i Europa, som gør det.

Her er f.eks. 5 par bomuldsunderbukser i forskellige farver, som har en rigtig god kvalitet og holder længe: https://www.ullapopken.eu/…/5-pack-of-stret…/p/72394090-1942

Der er også Dressmann, som sælger underbukser op til str. 9XL. Der er desværre ikke onlinesalg i Danmark, så man skal ind i deres butik i København.

Vi ville meget gerne gøre opmærksom på andre mærker eller butikker, men f.eks. ASOS går kun op til str. 58 og H&M sælger kun Shapewear-underbukser i deres største størrelser. Change, som heller ikke går vildt langt op i størrelserne, gjorde sig bemærket med en meget ubehagelig tykfobisk aprilsnar, så dem kan vi under ingen omstændigeder anbefale, men de går som sagt heller ikke særlig langt op i størrelserne i forhold til Ulla Popken og Dressman.

I know this might seem like a super-strange post. But it's kind of amazing how many of us deny ourselves properly fitting underwear. This happens for a variety of reasons. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 😔 Maybe we're having a hard time coming to grips with our size and it's hard to buy new clothes in general. 😡 Maybe we're trying to penalize ourselves for being bigger than we feel we "should" be. 🌈 Maybe we're still hoping that we'll lose weight "soon". 💵 Maybe we're not sure where our body is going to end up and we don't want to invest money if our body's going to keep changing. Or maybe we just don't have the money to invest, period. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Undies are something we wear everyday (typically at least 😉) and they actually have a huge impact on our comfort in our bodies. And our comfort in our bodies can have a huge impact on how we feel about our bodies on any given day. Ill-fitting undies and the comfort they cause can stimulate negative body thoughts where they didn't previously exist. So if you have the funds, consider treating yourself to some undies that actually fit your bod as it is right now. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ There are lots of options of where to buy, including: @smart_glamour (sizes up 15X and beyond with custom orders) @kade_vos (sizes up to 44-46 and beyond with custom orders) - Dry Apron (dryapron.com) with an extra panel to fit under belly aprons (up to 82" at widest part of belly) @universalstandard (up to size 40) @lanebryant (up to size 28) @womanwithin (up to 77" hip) @torrid (up to 6X) @tomboyx (specifically gender-neutral; sizes only up to 4X) @oona_owl (up to 5X) ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Think about whether it's going to feel more comfy to have your undies come under your belly or whether you like them to cover your belly. And although I haven't tried it myself, I've often heard that if your belly is bigger than your butt, switching the undies back-to-front can be a game-changer! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Where are your favorite size-inclusive places to buy undies, especially affordable ones?

FEDFRONTS THE SEPTEMBER ISSUE 2019

Denne måned handler om tøj. Tøj - eller rettere mangel på adgang til tøj - som strukturel modstand i tykke menneskers liv.

Tykke mennesker diskrimineres på arbejdsmarkedet, i sundhedsvæsenet, i sociale sammenhænge, i offentlige rum, i datingfora og alle andre steder. Tykke kroppe og tykke mennesker er underlagt had fra alle sider og kanter i samfundet.

Det bliver kun værre af at vi ikke har adgang til tøj. Når man er small-tyk og big-tyk kan man i noget omfang købe tøj i plus-size tøjbutikker. Når man er super-tyk kan man med held finde tøj online og udvalgte butikker i få lande, som f.eks. USA og Tyskland. Når man er infinity-tyk kan man stort set ikke købe noget tøj.

Udvalget er elendigt for tykke mennesker. Og forværres jo tykkere man er. Man udelukkes fra mangt og meget i samfundet, når man ikke har mulighed for at købe f.eks. et jakkesæt eller en vinterfrakke.

Adgangen til tøj er blevet bedre de senere år - men det er primært for slanke mennesker i den større ende af slankheden, for small-tykke og nogle steder big-tykke personer.

FedFront sætter fokus på tykfobien i modeverdenen og deler ud af tips til hvor på nettet, man kan finde tøj, når man er udelukket fra butikkerne i Danmark.

Kom gerne med tips og tricks til at hacke den tykfobiske tøjhandel i kommentarerne. Men husk, at f.eks. H&Ms halv-hemmelige plus-size linje (som ikke forhandles i alle butikker, og når den gør, altid er gemt væk i et lille hjørne af butikken) langt fra er for alle tykke, da størrelserne er både små og få.

/Dina

Roxane Gay og Louisiana Literature

Ligesom dagens vidnesbyrd i formiddag, er der her en tyk person, som siger fra.

Roxanne Gay er forfatter og kendt for at skrive om bl.a. sin oplevelse som tyk i en tykfobisk verden. Hun var inviteret til Louisiana Literature Festival for at tale om sit forfatterskab. I stedet for at lave tre talks, lavede hun kun en. Hun blev nemlig udsat for endnu en tykfobisk kommentar fra en fremmed - efter et liv fuld af tykfobiske kommentarer. Hun valgte derfor at aflyse resten af sine talks og tage hjem.

DR bruger desværre tykfobiske ord som "fedme" og "overvægtig", men her kan man læse om Roxanne Gay og hendes beslutning om at forlade litteraturfestivalen på Louisiana.

Eric Garners egentlige "forbrydelse" var at være tyk

“Existing in bodies that do not meet a white supremacist standard—bodies that are not white, thin, fit, cis, straight, neurotypical, normative in its abilities and composition—has a tangible impact on people’s lives. Having non-normative bodies puts us at greater risk for socially-sanctioned abuse, state violence, hate crimes, and wrongful death.”

"The true function of fatphobia is to dehumanize and debase, first and foremost, and it is so because fatphobia is indelibly linked with anti-Blackness, of which the main function is to dehumanize and debase Black people. Ideas linking fatness with laziness, immorality, and lower mental acuities arose among white intellectuals directly alongside ideas that attributed these same characteristics to Blackness, in large part because fatness was linked to Blackness as an incarnation of white supremacy."

Læs hele artiklen her.

VI HÅBER I HAR LYTTET MED

Hermed afsluttes FedFronts første officielle podcastmåned. Vi håber, I har lyttet med og har fået fyldt playlisten med mange gode ting.

Vi er nysgerrige efter at høre hvilke af de podcasts, vi har anbefalet, I har lyttet til og hvad I synes?

Vi har kun præsenteret jer for et lille udvalg, der er mange flere podcasts der beskæftiger sig med tykhed og tykaktivisme derude, bl.a. Fat Face Feelings, Heavy Conversation, The Black Joy Mixtape, Every Body Podcast, Fatty Boom Boom, Do No Harm Podcast m.fl.