Vi håber at sundhedsmyndighederne styrer uden om eugenik

Dina Amlund har en vigtig kronik Dagbladet Information om hvordan kriser, som dem vi er i nu, rammer tykke mennesker:

"I 2017 udsendte WHO rapporten »Weight bias and obesity stigma: Considerations for the European region«.

(...)

Den advarer om, at risikoen for ringere behandling af tykke mennesker i sundhedsvæsnet er forbundet med højere dødelighed og opfordrer sundhedsfaglige til at behandle tykke patienter med nænsomhed og empati.

Grunden til, at WHO skriver sådan, er, at tykke patienter alt for ofte ikke behandles med samme empati som slanke patienter.

(...)

En anden vigtig stemme (i kampen for ligestilling af tykke mennesker i sundhedsvæsenet) er den amerikanske fysiolog Dr. Lindo Bacon, som har ytret bekymring for, at tykke mennesker nedprioriteres i behandlingen af patienter, som er meget syge af COVID-19.

Dette ville forårsage data, som fastslår, at tykke mennesker i højere grad end andre dør af corona, uden at tage højde for, at de ville dø på grund af de tykfobiske prioriteringer i behandlingen.

Man kan kun håbe, at sundhedsmyndigheder og læserbrevsskribenter vil læse WHO-rapporten fra 2017 og styre uden om eugenik."

https://www.information.dk/debat/2020/04/hadet-tykke-massivt-coronakrisen-goer-kun-vaerre?utm_source=amb&utm_medium=email&utm_campaign=artikel