FEDFRONTS THE SEPTEMBER ISSUE 2019

Denne måned handler om tøj. Tøj - eller rettere mangel på adgang til tøj - som strukturel modstand i tykke menneskers liv.

Tykke mennesker diskrimineres på arbejdsmarkedet, i sundhedsvæsenet, i sociale sammenhænge, i offentlige rum, i datingfora og alle andre steder. Tykke kroppe og tykke mennesker er underlagt had fra alle sider og kanter i samfundet.

Det bliver kun værre af at vi ikke har adgang til tøj. Når man er small-tyk og big-tyk kan man i noget omfang købe tøj i plus-size tøjbutikker. Når man er super-tyk kan man med held finde tøj online og udvalgte butikker i få lande, som f.eks. USA og Tyskland. Når man er infinity-tyk kan man stort set ikke købe noget tøj.

Udvalget er elendigt for tykke mennesker. Og forværres jo tykkere man er. Man udelukkes fra mangt og meget i samfundet, når man ikke har mulighed for at købe f.eks. et jakkesæt eller en vinterfrakke.

Adgangen til tøj er blevet bedre de senere år - men det er primært for slanke mennesker i den større ende af slankheden, for small-tykke og nogle steder big-tykke personer.

FedFront sætter fokus på tykfobien i modeverdenen og deler ud af tips til hvor på nettet, man kan finde tøj, når man er udelukket fra butikkerne i Danmark.

Kom gerne med tips og tricks til at hacke den tykfobiske tøjhandel i kommentarerne. Men husk, at f.eks. H&Ms halv-hemmelige plus-size linje (som ikke forhandles i alle butikker, og når den gør, altid er gemt væk i et lille hjørne af butikken) langt fra er for alle tykke, da størrelserne er både små og få.

/Dina