Concern Trolling

Concern Trolling er en ofte brugt teknik, hvor venner, familie og bekendte ytrer sig om en persons vægt, fordi de jo bare er 'bekymrede', for det meste pga personens helbred. Bekymringen kan være oprigtig eller påtaget, men effekten er altid den samme – nemlig en udskamning af den tykke.

En god ting at huske når man snakker om andres udseende er, at hvis det er noget de kan ændre inden for de næste 30 sek (f.eks spinat i tænderne), så er det hjælpende og høfligt at nævne. Hvis de ikke kan, så har det kun det resultat at personen får det ringere med sig selv og sandsynligvis ved de det allerede (f.eks at påpege at folk er tykke), og så er den eneste der får det bedre ved at nævne det, den som udskammer.

Det er dog også ofte kropskabable mennesker som påpeger denne 'helbredsbekymring', men hvad nu hvis personen rent faktisk er syg? Hvis de har en kronisk sygdom eller har et handikap? Betyder det så de ikke har krav på at blive behandlet på lige fod med de 'raske'? Læs mere i artiklen her.

FedFront mener at man, lige meget om man er syg eller rask, har ret til respekt og at blive behandlet ordentligt.

/Mika