Din tykke ven vil gerne have at du læser kommentarerne

Vi følger op på tirsdagens opslag med et essay om tykhed og hvordan ikke-tykke ofte forholder sig til fatshaming. Igen handler det om forskellen på internt kropshad og den eksterne, strukturelle undertrykkelse af mennesker med tykke kroppe. Specifikt handler teksten om hvorfor ikke-tykke bør bruge tid på at læse de tykfobiske kommentarfelter for at få indblik i hvor omfangsrigt hadet mod tykke er.

"When we talk about what it’s like to be fat, you tell me about body image and self esteem and confidence because those are your struggles. But they aren’t mine.

*Where your challenges are deep-rooted and internal, mine are external. As a fat person, the world refuses me at nearly every turn, rejecting my body like a bad organ transplant. Doctors refuse to treat me, and some refuse even to touch me. Strangers regularly mock my body publicly, shouting insults openly, and no one responds. Even loved ones assume that I am constantly trying, and failing, to win the body I was meant to have. That I am shirking a responsibility to achieve a more acceptable body — one like yours."